Aanspreek Persoon Integriteit

Beste sporter,

We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kunt maken en waar jouw mening telt.

We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat er iets niet klopt.

Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden…. Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders?

In de club kan je ook praten met 1 van onze 2 club API’s

Een Aanspreekpersoon Integriteit binnen een sportclub (Club-API) is een laagdrempelig aanspreekpunt waar sporters, hun ouders, trainers, bestuurders of andere betrokkenen terecht kunnen met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. De club-API is opgeleid om de melder van de klacht wegwijs te maken met de gepaste informatie, advies of eventuele doorverwijzing. Hij/zij heeft discretieplicht.

De Club-API’s binnen jibjung taekwondo zijn:

Catherine Huenaerts

aanspreekbaar op training.

Via mail: catherine.huenaerts@telenet.be

Telefonisch: 0498 35 41 45

TBD

aanspreekbaar op training.

Via mail:

Telefonisch:

Wij staan voor…

jibjung ondertekent de panathlonverklaring

“Ethiek in de jeugdsport”.

jibjung neemt deel aan het jeugdsportproject Taekids van taekwondo vlaanderen.

jibjung ondertekent de gedragsregels van taekwondo Vlaanderen